Peste cu praz la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g praz,
  • 2 linguri unt,
  • sare,
  • piper,
  • 150 g smantana groasa,
  • 1/8 l smantana subtire,
  • 50 ml vin alb,
  • 1 lingurita Vegeta,
  • 3 linguri mustar (nu prea iute),
  • zahar,
  • 600 g file de peste (salau, merluciu),
  • 2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare

Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se caleste 5 minute in unt incins. Se sareaza, se pipereaza, se adauga smantana (groasa si subtire), vinul, Vegeta si mustarul si, dupa ce dau in clocot, se lasa sa fiarba incet, la foc mic, inca 5 minute. - Se incinge cuptorul la 200oC. Se spala pestele, se zvanta si se taie in 4 felii. Se stropeste cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza si se asaza intr-o forma de budinca. Peste el se toarna sosul de praz si smantana, se baga la cuptor, unde se lasa circa 20 de minute. Se scoate pestele din cuptor si se serveste fierbinte, cu garnitura de cartofi fierti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise