Intr-un bol se amesteca bine 1lingura de pasta harissa cu putina sare si chimionul macinat;se maseaza pestele pe ambela parti cu acest amestec,se pune pe o farfurie si se lasa la frigider cel putin doua ore;ideal ar fi sa stea pana a doua zi,astfel va intra aromele in peste si nu se va simti iuteala atat de tare.
Dupa acest timp,se trece pestele prin faina si se prajeste in ulei incins,dupa care se scoate pe o farfurie;uleiul ramas se scurge intr-o alta tigaie,se caleste ceapa tocata marunt,se adauga restul de pasta harissa,otetul,scortisoara,putina sare si 300ml apa;dupa 15min,timp in care sosul a scazut,se amesteca cu mierea,apa de trandafiri,se adauga pestele iar dupa 2-3min se opreste focul.
Se rastoarna legumele intr-un vas cu 1lingura de unt si se lasa pe foc mic cu capac 5min;dupa acest timp se condimenteaza cu sare si piper dupa gust apoi se opreste focul.
Se serveste pe farfurie legume iar alaturi pestele cu sos.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii