Pestele se curata de solzi, se taie pe burta, se curata in interior, se spala si se portioneaza pestele, punandu-se pe hartie absorbanta in asteptare. Separat se curata, spala si taie in feliute subtiri pastarnacul si morcovii punandu-se la fiert in craticioare diferite in putina apa, se opresc 5-6 feliute de morcov si pastarnac, spanacul se decongezeala si se pune la fiert in putina apa adaugandu-se sare in fiecare craticioara.
Dupa ce s-au fiert legumele se scurge apa se adauga 1-2 cubulete de unt si 2 linguri de lapte la fiecare piureul in parte.
La piureul de spanac se adauga: peste celelalte ingrediente si 1-2 catei de usturoi foarte fin taiati, se amesteca bine, nu trebuie sa fie apos.
La piureul de pastarnac, peste ingredientele de baza se adauga 2 lingurite de hrean si ½ lingurita de boia, se amesteca bine.
La piureul de morcov peste ingredientele mai sus mentionate se pune ½ lingurita de piper se amesteca si la fel ca piureul de spanac trebuie sa nu fie apos.
Se incinge grill-ul, se pregateste pestele se cresteaza pe ambele parti, dupa care se aseaza o felie de bacon peste si se pune pe grill, dupa 5-7 minute se-ntoarce pe cealalta parte pentru a continua frigerea(putem pune bacon pe o singura parte sau pe ambele parti).
Separat pregatim mujdeiul de usturoi, pisam bine usturoiul cu sare, dupa care adaugam ulei continuand amestecarea iar aproape de sfarsit se adauga smantana.
Se pot face cipsuri din morcov si pastarnac care se prajesc in ulei si pentru un design mai interesant se poate presara boia sau piper pe farfurie, se va servi pestele cu combinatia de piureuri si pasta de usturoi ca in imaginile alaturate.
Pofta Buna
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii