Peste alb cu sos de ceapa si usturoi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste alb (cod sau salau) a 175-225 g,
  • sare,
  • piper negru,
  • zeama unei lamai.
  • Pentru sos: 4 linguri ceapa verde tocata,
  • 4 linguri patrunjel verde tocat,
  • 2 catei de usturoi presati,
  • 8 linguri ulei de masline,
  • zeama unei jumatati de lamai mari,
  • sare,
  • piper negru.

Mod de preparare

Se pun fileurile de peste intr-o tigaie mare si se acopera cu apa sarata. Se adauga zeama de lamaie si piper dupa gust si se pune pe foc pana ce dau in clocot. Se stinge focul si se lasa pestele sa stea acoperit - cu un capac sau cu o folie de aluminiu - circa 10-12 minute, pana ce se patrunde si poate fi strapuns usor cu furculita.

Se scot fileurile, pe rand, cu o lingura pentru spuma si se zvanta - cu multa atentie - cu hartie absorbanta. Se aseaza pe un platou si se tin circa 2 ore la rece. Se amesteca ingredientele pentru sos si se tine si sosul - acoperit - la rece, pana ce se serveste.

Se toarna putin sos peste fileurile reci si se servesc imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise