Pernute picante de cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr cartofi (cam 5 cartofi medii) 375 gr faina 2 oua 50 gr cascaval 50 gr unt
  • susan
  • curry
  • praf de usturoi
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Punem cartofii le fiert. Dupa ce s-au fiert ii scoatem pe un fund de lemn si ii lasam putin sa se raceasca dupa care ii dam pe razatoare

Le amestecam bine si apoi incepem sa adaugam faina treptat,

Mie mi-au intrat fix 375 gr faina dar se poate in functie de tipul cartofului aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de faina.

Obtinem o biluta elastica,pe care o intindem in foaie de 0,5 cm pe planul de lucru infainat bine si apoi taiem cu ajutorul unei forme patratele sau romburi sau cerculete de aluat,pe care le prajim intr-o tigaie de teflon in ulei abundent (cam 3 degete ulei).

Ele se vor umfla tare frumos, exact ca niste pernute mici,le scoatem pe hartie absorbanta dupa care le asezam intr-un vas mare pt ca ies destul de multe,

Sunt tare bune si picante bine iar inauntru raman goale:

Se pot servi si reci. Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise