1. se topeste 225 de gr. de unt la microunde, se amesteca ingredientele uscate-faina, grisul, sarea, zaharul, praful de copt si se amesteca cu o furculita cu untul racit
si o lasati pentru 6 ore la temperatura camerei.
2. amestecati sucul de portocala cu apa si o turnati in aluat, framantati aluatul pana se omogenizeaza cu lichidul si i-l lasati 15 minute ca aluatul sa absoarba lichidul, impartiti aluatul in 24 de bucati.
3. incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius, ungeti o tava cu unt, inabusiti putin curmalele taiate marunt cu untul ramas, amestecand in continou pana se inmoaie curmalele in jur de 4~5 minute, faramitati-le cu furculita si lasati-le sa se raceasca,impartiti implutura de curmale in 24 de bilute ~ 1/3 din lingurita.4. infainati mainile cu faina si faceti in centrul fiecarei bucati de aluat cate o adancitura cu degetul si puneti in ea cate o biluta din curmale, lipiti marginile aluatului astfel, inchinzand implutura,suciti aluatul intre palme, formand un oval, puneti pernitile formate in tava si faceti cu partea laterala a furculitei niste dungulite figurate dupa dorinta.5. coaceti 20 de minute, avand grija ca aluatul sa nu sa se rumeneasca,dupa ce se racesc le presarati cu pudra de zahar vanilat.
Pernitele coapte au o structura faramicioasa si sant putin crocante, se topesc in gura, numai bune la o cana cu ceai intr-o seara friguroasa de iarna :)
Pofta buna !!!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii