Perisoare cu sos de rosii

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 felie de paine
  • 1/2 ceasca lapte
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • 1-2 cuburi Knorr Vita -se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare
  • sare
  • piper
  • pt sos
  • 1 lingura de faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina potrivita
  • 5-6 rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru uscat
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri otet
  • 1 cub de legume knorr
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, paine inmuiata in lapte si bine scoarsa, patrunjellul tocat marunt, oul batut., cub Knorr Vita, sare, piper, dupa gust. Din compozitia obitnuita se modeleaza perisoare rotunde, de marimea nucilor, care se fierb in apa cu sare 15 minute.
Se scot cu spumiera cind sunt gata fierte. In zeama ramasa se fierb ceapa, morcovul si telina. Dupa ce au fiert, se paseaza prin sita.
Rosiile se curatade pielite, se taie cubulete si se fierb cu apa cat sa le acopere. Apoi se paseaza prin sita si se amesteca cu piureul de legume.
Se dilueaza piureul cu zeama in care au fiert legumele si perisoarele, se adauga faina desfacuta cu putina apa si ulei, zaharul, otetul, felioare de usturoi , foaia de dafin, cimbrul, un cub de legume knorr, sare si piper, dupa gust. se lasa sa fiarba 5 minute, amastecand mereu, apoi se adauga periosele si se mai fierb 5 minute. Se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise