Pere in sos de vin

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pere in sos de vin

Ingrediente

  • 6 pere mai tari
  • 900 ml vin rosu de tara (eu de asta am avut)
  • 8 linguri de zahar
  • 2 batoane de scortisoara
  • 2 stelute de anason
  • 3 fasii coaja de portocala (fara partea alba)
  • 2 fasii coaja de lamaie

Mod de preparare

Spalam perele, le decojim si unde sunt patate le taiem.

Intr-un vas mai inalt punem vinul impreuna cu zaharul si le asezam pe foc amestecand continuu pana se topeste zaharul.

Cand incepe sa clocoteasca asezam usor perele si le lasam sa fiarba circa 20 minute, apoi dam drumul batoanelor de scortisoara.

Dupa alte 10 minute punem cojile de portocala, lamaie si stelutele de anason.

Le lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intepam perele cu o scobitoare si cand simtim ca sunt bine patrunse le scoatem pe un platou.

La mine 45 de minute a durat pana au fost fierte cum trebuie.

Daca sosul nu este destul de scazut il mai lasam putin pe foc, daca nu il dam deoparte. Eu in momentul in care am scos perele aveam si consistenta sosului dorita.

Le lasam sa se racoreaca putin, apoi pe un platou ne asezam pere, deasupra sos si servim!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise