Pregatim perele.
Pregatim perele.
Curatam perele de coaja si le scoatem cotoarele, cu un cutit cu lama subtire si varful ascutit, sau cu un dispozitiv special, daca avem.
Avem mare grija sa nu le strapungem cu cutitul.
Coditele le vom lasa la locul lor.
Pregatim siropul.
Intr-un vas cu pereti dubli, caramelizam cele 3 linguri de zahar, amestecand in el sa nu se innegreasca si sa devina amar.
Dupa diluare, stingem caramelul cu apa si lasam vasul pe foc pana la topirea definitiva a zaharului.
Adaugam zaharul vanilat si scortisoara si scufundam perele in sirop.
Le lasam sa fiarba cateva minute bune, invartindu-le pe toate partile sa se aromatizeze uniform.
Perele mele nu au fost foarte tari, ba chiar au fost zemoase, asa ca nu le-am lasat decat vreo 10 minute in sirop.
Stingem focul, scoatem perele din sirop si le lasam sa se scurga bine si sa se raceasca.
Pregatim aluatul.
Frecam galbenusul de ou cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana devine usor spumos, apoi adaugam pe rand uleiul, smantana si imediat bicarbonatul care se va dizolva in smantana.
Adaugam si laptele si incepem sa incorporam treptat faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.
Vom obtine un aluat usor elastic si nu foarte tare.
Il lasam sa se odihneasca pana cand se racesc perele.
Pregatim umplutura
Pentru umplutura, rupem piscoturile, le adaugam in robot sau intr-un mini chopper impreuna cu miezul de nuca si le maruntim.
Asamblam perele in aluat.
Cu ajutorul unei lingurite, umplem perele cu acest amestec, sau cu cat cuprind din acest amestec, pentru ca nu vom sti la fix cat sa preparam.
Intindem aluatul pe masa de lucru in foaie subtire de 2-3 mm si il taiem in fasii lungi.
Rulam fasiile pe perele usor umezite cu sirop si avem grija sa formam si la baza lor un cosulet din aluat, asa incat sa nu cada umplutura.
Amestecam galbenusul de ou cu laptele si ungem aluatul din belsug, pentru a prinde culoare frumoasa in timpul tratamentului termic.
Asezam perele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade, sau pana cand se rumeneste aluatul.
Pe parcursul timpului, eu am mai rotit perele de pe o parte pe alta.
Si pentru a nu arunca siropul in care au fiert, am incropit si o crema caramel pe care am servit-o impreuna cu perele.
Preparam crema caramel.
Am pus din nou siropul la fiert si l-am lasat sa se ingroase putin, apoi am adaugat untul, iar dupa topirea acestuia, am adaugat restul de nuci si piscoturi, pe care le-am amestecat cu o lingura de cacao.
Le-am lasat pe foc 2-3 minute amestecand continuu si am obtinut o crema tare buna.
Eu nu-s adepta risipirii ingredientelor si incropesc pe moment ceva din ele, asa cum am facut cu aceasta crema.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii