Am folosit pere din soiul bosc. Din acelea cu coaja subțire, maro și mai tare ca la alte soiuri.
Am curățat perele de coajă lăsându-le codițele apoi le-am dat cu suc de lămâie să nu oxideze. Într-un vas mic și înalt am pus apa ,zahărul sucul de lămâie și coaja dată pe răzătoare.Am ras coaja subțire, doar cea galbenă direct în oală.
Am pus la fiert apa și când a început să fiarbă am pus perele cu codița în sus. Le-am fiert la foc mic până când o scobitoare a intrat ușor în pară.Cam 10 minute. Le-am scos din apă și le-am lăsat să se răcească pe un grătar, astfel se scurg și de apă. Au un miros fantastic și rezistă la fiert, adică nu se înmoaie.
Am început să fac sosul de ciocolată. Într-o oală mică cu fundul gros am pus ciocolata bucățele, smântâna, zahărul și cacaua. Le-am pus pe foc doar câteva secune apoi am amestecat până la topirea ciocolatei și omogenizarea sosului.
Puneți para pe o farfurie, turnați sos de ciocolată peste ea și serviți-o cu o cupă de înghețată.
Este bun și răcoros!
Poftă bună!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii