Se pun intr-o oala mare zaharul, esenta de vanilie, coaja de lamaie, cuisoarele si 1 litru de apa si se tin la foc, amestecand intruna, pana ce s-a dizolvat zaharul, dupa care se lasa sa dea in clocot. Se face focul mai mic si se lasa sa fiarba incet, fara capac, circa 15 minute.
Se curata perele de coaja si se taie in doua. Se indeparteaza partea lemnoasa, se pun in siropul de zahar si se intorc pe ambele parti. Se lasa sa fiarba incet 15-30 de minute, intorcandu-le din nou, si cand s-au inmuiat, se scot cu o lingura pentru spuma si se lasa sa se scurga deasupra unui vas, ca sa nu se piarda siropul.
Se clatesc 4 cupe pentru compot cu apa clocotita si se lasa sa stea in apa fierbinte pana cand vor fi umplute.
Se sterg paharele cu un servet curat si in fiecare din ele se toarna cate 4 linguri de coniac. Se umplu apoi pana la jumatate cu pere, se mai toarna cate 2 linguri de coniac si se umplu cu perele ramase. Peste ele se toarna restul de coniac si apoi siropul cam pana la 1 cm de la margine. Perele cu coniac se servesc reci, de la frigider.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii