Spalam pepenele, il taiem felii potrivite.
Spalam pepenele, il taiem felii potrivite.
Castravetii si gogonelele le spalam.
Pe fundul borcanului asezam frunze de telina, hrean, stejar, marar uscat, dar spalate inainte.
Curatam usturoiul, punem jumatate din el, taiat feliute.
Hreanul il curatam si dam drumul catorva bucatele.
Incepem si asezam in borcan gogonelele, castravetii, feliile de pepene si crengutele de rosii cherry, dupa cum dorim, fie in straturi, fie amestecate.
Decojim morcovul, il facem felii rotunde, ii dam drumul in borcan.
Dam drumul si la bucatele de ardei iute, iar deasupra asezam iarasi din toate tipurile de frunze, cum am pus si pe fundul borcanului.
Adaugam restul de usturoi si hrean, taiate bucatele.
Acum pregatim saramura.
La 1 litru de apa rece punem o lingura de sare mare. Pentru un asemenea borcan avem nevoie cam de 2 litri de saramura, deci 2 litri de apa rece si 2 linguri de sare mare.
Amestecam bine cu lingura pana sarea este complet topita, apoi o turnam in borcan, pana il umplem.
Infiletam bine borcanul cu capacul sau, il lasam in bucatarie peste noapte, iar a doua zi il dam la rece.
Sa serviti cu pofta din muraturi!
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si deliciosReteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...
Mucenici moldovenestiDescopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii