Penne la cuptor cu cu mozzarella si rosii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Penne la cuptor cu cu mozzarella si rosii

Ingrediente

  • O reteta proprie pe care am adaptat-o in functie de gusturile mele, iubesc pastele dar nu ma impac cu tocatura astfel ca adesea le fac un sos din legume ca sa nu fie asa grele. Aceasta reteta este dementiala, potrivita pentru cei care iubesc pastele dar le cad greu la stomac, incercati-o si nu veti regreta
  • 200-300 gr paste scurte (1/2 pachet)
  • 4 rosii mari sau 3 conserve de rosii
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe albe
  • 4 catei mari de usturoi
  • ulei de masline
  • 2-3 linguri de pasta concentrata de tomate
  • 1 bila mozzarella de 125 gr optional
  • paprika iute
  • parmeza,branza pentru gratinat, emmentaler, cascaval, cam 150 gr
  • 2 ardei capia rosii
  • busuioc proaspat si uscat
  • maghiran
  • patrunjel
  • 1 lgt curry
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt vegeta
  • 1 vf cutit turmeric
  • 1 vf cutit sumac
  • sare
  • piper
  • ingrediente pentru 4-6 persoane

Mod de preparare

Ardeiul, morcovul si ceapa se macina separat la masina de tocat sau la robot. Le putem toca marunt insa mie imi place aceasta varianta pentru ca sosul iese mult mai fin. Calim usturoiul zdrobit cu lama unui cutit dupa care adaugam pe rand ceapa, morcovul si ardeiul. Punem rosiile pasate fara coaa si putina verdeata. Lasam sa scada bine zeama si adaugam condimente. La sfarsit punem bulionul si mai lasam pana se leaga bine. Potrivim de sare dar nu foarte mult pentru ca vom folosi si branza. Punem apa la fiert si cand da in clocot adaugam putina sare, foi de dafin, coriandru, si un catel de usturoi pentru ca pastele sa se aromatizeze. Urmeaza pastele care vor sta aproximativ 10 minute sa devina al dente. Amestecam intre timp sa nu se lipeasca intre ele. Pastele calde se scurg si se amesteca imediat cu 1/2 din cantitatea de sos si 2 maini zdravene de parmezan sau ce aveti prin frigider, branza veche rasa sau cascaval. Eu pun mai mult sos si branza si mai putine paste ca sa iasa treaba buna. Ungem o tava de yena cu ulei de masline si asezam un rand de paste, 1/2 din restul de sos, busuioc tocat, parmezan, 1/2 cantitate din mozarella taiata felii sau cuburi, al doilea rand de paste, sos, branza si restul de mozzarella. Dam la cuptorul incins timp de 15 minute la 200 de grade fara s-o acoperim. Cand s-a rumenit deasupra e gata. Servim cu un pahar de vin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise