Penne cu carne tocata de pui si mazare

Pastele se fierb intr-o craticioara in apa cu sare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Penne cu carne tocata de pui si mazare

Ingrediente

  • 300 gr paste penne
  • 200 gr carne tocata de pui
  • 1 rosie
  • 1/2 borcan de mazare
  • 1 ceapa alba
  • 2 linguri de smantana
  • sare/piper/boia dulce/busuioc
  • parmezan ras

Mod de preparare

Pastele se fierb intr-o craticioara in apa cu sare.

Carnea de pui tocata se pune intr-o tigaie cu ulei de masline si se lasa putina sa se prajeasca.

Se pune putina apa si vinul alb, lasam la foc potrivit sa fiarba.

Dupa circa 10 minute, se pune ceapa taiata solzisori, se pune apa, cat sa acopere si condimente.

Cand zeama scade, se pune mazarea scursa si rosia data pe razatoarea mare si se ia un polonic din zeama in care au fiert pastele.

Se pune si smantana, se mai subtiaza cu putina zeama de la paste si se pun si pastele fierte.

Se lasa cateva minute pana scade zeama, iar pastele se amesteca cu gustul sosului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise