Ingrediente
180 gr ciocolata neagra, cel putin 70% cacao, 135 gr unt, 4 oua mari, 115 gr faina, 20 gr cacao, 1/2 lingurita sare, 1/2 praf de copt, 1 lingurita esenta de vanilie, 150 gr zahar, 50 gr arahide sarate (dar nu foarte) si prajite, 50 gr caramel
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
27 voturi
Mod de preparare
Ciocolata si untul le topim la bain marie, sau microunde...insa aveti grija sa nu se arda. Adaugam zaharul si amestecam energic.
Ouale le adaugam in compozitie cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Separat cernem faina cu cacaoa, sarea si praful de copt si le adaugam in compozitie. La final adaugam esenta de vanilie si arahidele maruntite putin cu cutitul si omogenizam.
Turnam compozitia in tava si - mai avem ceva de facut, doar nu era sa uitam de caramel - turnam in rauri caramelul peste compozitia ciocolatoasa, nu va speriati ca nu o sa-l strice cu nimic, o sa creasca la fel de frumos, iar din loc in loc va veti intalni cu o parte mai cremoasa si carameloasa...divin, nu gluma ;)
Lasam la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am lasat 25 de minute, si am obtinut o textura pufoasa, nu foarte densa, dar deloc uscata...putin inspre umeda. Daca va place brownie-ul cu textura umeda, atunci nu-l lasati mai mult de 20 de minute la cuptor.
Vedeti ce usor se face, efortul e insesizabil, acum urmeaza doar asteptarea...dureros de dulce...de 3 ore pana la momentul ideal al servirii!
Noi am servit prajiturica asta cu Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare, a fost un deliciu!!
Enjoy!
Luci Aurica Sintescu , 30 decembrie 2013
MINUNATA!
Elena Toma , 24 septembrie 2013
seamana cu negresa, oricum este ff buna!
Cristina Lunca , 12 septembrie 2013
tiene buena pinta
Mathe Karoly , 12 septembrie 2013
LIKE&SHARE, IMI PLACE, PARTICIP.
MATHE KAROLY , 12 septembrie 2013
LIKE
Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2012
Super buna si descrierea modului de preparare excelent !
xtyna (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2012
buuuunnnnnnnn!!!!!!! abia astept sa o incerc
Maria Markov (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2012
Ufff, ce descriere! O s-o-ncerc neaparat diseara dupa serviciu. Abia astept!*****