1. Se spala si se zvânta bine calmarul sau sepia, apoi se pune într-o farfurie mare, întinsa.
2. Pentru marinata se amesteca vinul, câteva picaturi de ulei de masline, oregano, coaja de lamâie (rasa), sarea si piperul. Se marineaza la rece calmarul sau sepia câteva ore. Din când în când se amesteca.
3. Într-o tigaie de teflon se pune putin ulei de masline si se prajeste pesmetul 1 minut pâna se rumeneste. Apoi peste pesmet se pune usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat marunt, si se amesteca timp de 1 minut.
4. Se scoate calmarul sau sepia din marinata si se zvânta cu hârtie absorbanta. Se da prin pesmet, se înfige în frigări si se frige în cuptorul preîncalzit 5-7 minute. Din când în când, se unge cu ulei de masline.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii