Pavlova tropicala

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru bezele:5 albusuri,300 gr zahar,1 esenta de vanilie,1 lingurita de otet de vin alb sau sampanie,1 lingurita faina de porumb,25 gr nuca de cocos.
  • Pentru ornat:300 ml frisca,100 ml creme fraiche,100 gr zahar,esenta vanilie,fructe tropicale (2 buc fructul pasiunii,1 buc mango,2 banane feliatesi amestecate cu zeama de lamaie)

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 140 grade.

Se prepara bezelele batand spuma albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar.Se amesteca esenta de vanilie,otetul si faina de porumb,formand o pasta.Se amesteca bine cu albusurile si nuca de cocos pana nu mai cade din lingura.

Se pune hartie de copt in tava si se toarna spuma cu spritul in forma de bezele.Se coc cca 1 ora pana ce bezelele devin crocante si aurii.Se pun cu tot cu tava la racit,apoi se scot usor. Pot fi pregatite cu 2 zile inainte de a avea nevoie si se pastreaza intr-o cutie ermetica.

Se amesteca frisca cu creme fraiche,zaharul,vanilie si se toarna peste bezelele pe care le-am aramjat frumos pe un platou.Se acopera cu bucatele de fructe dupa imaginatia fiecaruia.Se poate orna si numai cu frisca tinand cont ca pe la noi nu se gaseste creme fraiche

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise