-se bat albusurile bine,se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma
-se adauga adauga pe rand ,galbenusurile , pesmetul si nucile amestecand usor (trebuie sa arate ca in poza nr 3)
-Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina(sau se poate folosi hartia de copt)
- se coace in cuptor, la foc potrivit,20-25 de minute(daca e mai iute cuptorul sunt suficiente 20 de minute)
-se lasa la racit si se scoate din tava
-Crema se prepara astfel:
-se bat ouale spuma,impreuna cu laptele si zaharul,apoi se aseaza vasul pe bain-marie si se bate in continuare,pana se ingroasa compozitia.
-Intr-un final va arata ca o mamaliguta mai moale
-se ia de pe foc ,se lasa la racit , apoi se adauga nuca,esenta de rom si frisca batuta
-Se poate stropi blatul cu putin sirop caramelizat,sau se poate pur si simplu lasa asa
-se intinde crema uniform peste blat
-de asemenea ,se poate servi imediat ,eu insa am preferat sa o las peste noapte la frigider sa o pot portiona mai bine.
O zi frumoasa va doresc
si pofta buna,evident :-)
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii