1.Se amesteca faina, untul si zaharul.Se adauga oul si se framanta bine.
Se formeaza o minge din aluat, se inveleste in folie de plastic si se baga la frigider o ora.
2.Se preincalzeste cuptorul la 170 grade.Se intinde aluatul in tava (patrata, daca este posibil) unsa cu unt. Se inteapa aluatul cu o furculita.Se coace 20 de minute,dar atentie sa nu se rumeneasca.
3.Intre timp,se pregateste umplutura.Se rade coaja de la o lamaie, apoi se adauga sucul de la cele 3 lamai.Se amesteca coaja de lamaie, sucul de lamaie, ouale , zaharul si faina.Aceasta compozitie se rastoarna peste aluatul copt timp de 20 de minute.Se mai coace inca 25 de minute, se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, se taie patrate si se pudreaza cu zahar praf.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii