Se incinge cuptorul la 230gr.. Se scurg bine sardelele, se zvanta cu hartie absorbanta si se inmoaie 5 minute in lapte (pentru a disparea gustul sarat).
Se scurg din nou, se zdrobesc si se freaca cu unt, pana ce se obtine o pasta neteda.
Se intinde aluatul pe planseta infainata - grosimea 3 mm - si se taie in 6 fasii de 30x5 cm.
Trei dintre fasii se ung cu pasta de sardele, lasand o margine libera de jur imprejur.
Se uda marginile cu putina apa, se aseaza deasupra celelalte 3 fasii de aluat si se apasa cu degetele ca sa se lipeasca marginile. Se ung cu galbenus, se cresteaza din loc in loc cu un cutit, ca sa iasa aburul la copt, se aseaza pe tava de la aragaz si se coc aproximativ 10 minute, pana ce se rumeneste si se umfla aluatul.
Se taie fiecare fasie in 4 bucati si se servesc fierbinti.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii