Pateuri cu nectarine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Pateuri cu nectarine

Ingrediente

  • 1 pachet foi de aluat fraged
  • 5 nectarine mari si coapte
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3 lingurite zahar brun
  • pentru uns pe deasupra avem nevoie de:lapte
  • zahar brun
  • albus de ou.

Mod de preparare

Mai intai pregatim nectarinele,se spala,se cojesc,se taie cubulete cat mai mici.Le punem intr-un castron,peste care adaugam,zeama de lamaie,zaharul brun si le lasam sa -si lase zeama.Punem aluatul pe masa,unde in prealabil am cernut niste faina.Dupa ce am intins aluatul cu sucitorul,venim cu un pahar si decupam formele dorite.Luam cu lingurita din umplutura care am scurs-o si punem pe cerculetul decupat din aluat,inchidem cu ajutorul degetelor,punem pe masa si cu o furculita,apasam pe marginea pateului(ca si cum am stanta cerculetul,pentru inchidere).Pe deasupra intzepam cu furculita ca sa iasa aerul si sa nu se desfaca pliul pateului in cuptor.Se ung cu lapte si apoi cu albus si pe o parte si pe cealalta parte se pun in tava in care am pus deja pergament.Le dam la cuptor pentru 25-30 minute.Sunt un deliciu atat calde, cat si reci.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise