Pentru început preparam budinca după instrucțiunile de pe plic ( 1/2 l lapte, 3 linguri zahar și plicul de budinca)și o lăsăm sa se răcească .
Curățăm merele de coaja, le tăiem în cubulețe mici și le punem sa fiarbă puțin în apa cu 2-3 linguri de zahar, putina scortisoara și sucul de lămâie.Le scoatem într-o strecuratoare și le lăsăm și pe ele sa se răcorească.
Întindem foaia aproximativ de 5 mm grosime și tăiem dreptunghiuri de 10 pe 8 cm aproximativ. Se pune o lingura de crema (budinca) și o lingura de mere stoarse bine.Închidem dreptunghiurile și le lipim cu ajutorul unei furculițe,presionând cu dinții acesteia, marginile. Pe partea de deasupra se fac niște tăieturi cu o foarfeca se așează pliculețele în tava, forata cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se presară cu zahar tos. Se baga la cuptorul încălzit în prealabil la 200º C cca 20 minute ( pana se rumenesc frumos). Se scot și se lasă sa se răcorească puțin după care se servesc după preferințe, pudrate cu zahar pudra și scortisoara sau fără.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii