Pateuri cu ciuperci

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 Kg ciuperci taiate lamele
  • 1 pachet aluat frantuzesc
  • 1/2 ceasca smintina groasa
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2 linguri ulei (de preferat de masline)
  • sare ,piper

Mod de preparare

Intr-un vas se infierbinta uleiul si se adauga ceapa sa se caleasca usor ,5 min.

Se adauga ciupercile amestecind din cind in cind pina se inmoaie (cam 10 min);se pune sare si piper si se lasa sa se raceasca.

Se taie dreptunghiuri din aluat ,se ung pe margini cu albus de ou sau apa cu o pensula,se pune in 1/2 din fiecare dreptunghi umplutura de ciuperci si se acopera cu cealalta jumatate ;se preseaza pe margini cu furculita .Fiecare pateu se cresteaza deasupra usor la mijloc in 3 -4 locuri.

Se pun pateurile pe o tava unsa si se dau la cuptor incins pentru 20-25 min.

Se servesc cu smintina alaturi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise