Curatam morcovul, patrunjelul si ceapa. Morcovul si patrunjelul se rad, ceapa se taie - nu va chinuiti sa o taiati foarte marunt, oricum totul va merge la robot mai incolo. Pulpele de pui se curata de orice ce nu este carne (piele, grasimi, zgarciuri, vene ) si se pun intr-o tigaie, fara ulei, la foc mic.
Se curata si ficateii de pielite. Se adauga in tigaie, impreuna cu morcovul, patrunjelul, ceapa, 100 g unt si vinul. Se pune capac si se lasa sa se inabuse. Mai amestecati din cand in cand. Dupa vreo 10 minute de fiert, luati capacul si lasati pe foc mai mic sa scada zeama. Sunt gata cand a scazut aproape de tot (nu ii lasati sa inceapa sa se prajeasca)
Se pune compozitia obtinuta intr-un robot de bucatarie, se adauga restul de 150 g unt, si se face pasta. Apoi adaugam condimentele (eu le pun la sfarsit ca sa pot gusta si completa pana sunt multumita)
Castravetele este optional ! Cine vrea, il taie cubulete mici si il amesteca in jumatate din pasta obtinuta. Se pune in castronele si se da la frigider pentru vreo ora. Se poate servi din castronele.
Observatii:
- se poate folosi piept de pui in loc de pulpe
- din cele de mai sus au rezultat 6 castronele pline - 4 le-am pus la congelator, urmand a le decongela la frigider cand vrem sa mancam pateu
- pentru un pateu cu mai putine grasimi inlocuiti untul care se adauga la etapa de mixare (150 de grame) cu 100 g smantana.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Iria.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii