Pate de casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pate de casa

Ingrediente

  • 500 - 600 gr ficatei proaspeti de pui
  • - 2 cepe rosii potrivite
  • - 2 fire praz
  • - 1 capatana usturoi
  • - 2 morcovi potriviti
  • - 1 sfecla mica
  • - sare
  • - piper verde
  • - maghiran
  • - oregano
  • - 2 frunze dafin
  • - 2 cani lapte dulce
  • - 50 ml ulei masline
  • - 70 gr unt

Mod de preparare

Eu am folosit Multicookerul din dotare, dar putem folosi o cratita mai groasa, preferabil una de tuci.

Spalam si curatam ficateii de eventuale resturi. pielite,etc. Curatam si spalam legumele. Taiem ceapa julien, prazul in rondele marisoare, usturoiul il presam un pic. Morcovul si sfecla le dam pe razatoare.

Punem cateva linguri ulei la incins, Eu am conectat aparatul, am selectat programul Fry pentru 12 minute si am pus cateva linguri cu ulei la incins. Punem ceapa, prazul si usturoiul la calit cu un praf de sare, Lasam 3-4 minute, amestecam cu o lingura si adaugam morcovul si sfecla. Mai lasam 3-4 minute si adaugam ficateii spalati si curatati. Lasam sa se caleasca si ficateii, apoi turnam laptele si adaugam condimentele. Selectam optiunea stew, lasam sa fiarba pana scade laptele sii se formeaza un sos gros. Gustam sa vedem daca mai trebuie sare si apoi oprim cookerul/ochiul si lasam un pic sa se odihneasca si compozitia. Scoatem foile de dafin, apoi punem blenderul in functiune si amestecam toata compozitia pana obtinem o pasta fina. Oprim blenderul, adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste si se incorporeaza bine.

Punem compozitia in diverse recipiente, turnam cate o lingura de ulei de masline deasupra, presaram un pic de sare si piper si dam la rece pana in momentul servirii.

Este o bunatate! Il putem servi pe paine coapta cu usturoi sau cu ceapa proaspat desfacuta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise