Se spala si curata f bine ficatul.Se lasa la scurs.Intr-o craticioara adaugam uleiul si apoi ficatul bine scurs.Se caleste un pic, apoi se adauga si ceapa tocata( nu trebuie sa fie taiata marunt)
Se continua prajirea la foc mic, cca 10-15 min, cu capac, si apoi se adauga cate un pic apa clocotita, si se lasa la fiert pana ficatul este gata.Se adauga sare si piper dupa gust, si dupa preferinta, cca 2 linguri de cognac de calitate( da un gust deosebit)
se lasa la racit, si cand este caldut,se baga la blender impreuna cu untul.
Se pune intr-o tavita , se niveleaza si se toarna -daca se doreste- un pic de unt topit la suprafata.Se da la frigider.Cand s-a intarit este gata.
Este altceva decat cel cumparat, nu au nimic in comun .Deosebit de gustos si sanatos.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii