Pataniscas de marmelo- gogosi portugheze din gutui

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Pataniscas de marmelo- gogosi portugheze  din gutui

Ingrediente

  • 2 gutui si sucul de la o lãmâie
  • 120 gr zahãr
  • 100 ml apã si 3 ouã
  • un praf de sare
  • 5 foi de menta tocate ( optional)
  • 160 gr fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 2 linguri de lapte
  • zahãr si scortisoarã pudrã

Mod de preparare

Pe aceste pufosenii le fac mai rar nu de alta dar face rãu la dieta mea:)) calde , pudrate cu amestecul de zahãr si scortisoarã...puteti înlocui gutuile cu alt fruct dupã preferintã

* Decojeste gutuile si taie-le în cubulete, stropeste cu sucul de lãmâie, adaugã apa si 70 gr de zahãr, pune la fiert.Pentru o aromã mai intensã am pus un rulou se scortisoarã.

Scurge si lasã la rãcit.

* Bate ouãle cu zahãrul rãmas, sarea, menta, fãina cu praful de copt si la urmã laptele si gutuile.

Va iesi un aluat moale , asa trebuie sã fie.

Cu ajutorul a 2 linguri se iau mici porti din aluat si se prãjesc în uleiul fierbine.

Ele se umflã si se prãjesc foarte repede, sã aveti pregãtit platou cu hârtie absorvantã:)

Se trec imediat prin amestecul de zahãr si scortisoarã.

Au iesit 15 pataniscas, si au dispãrut imediat!

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise