Pastrav la cuptor

Pastrav la cuptor. Se curata pastravul, se spala, se taie pe spinare oblic.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pastravi 4-6 buc.,
  • 1 capatana de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • chimen,
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se curata pastravul, se spala, se taie pe spinare oblic. Se macina chimenul, se amesteca cu piper si sare dupa gust. Amestecul de condimente se pune in taieturile facute pe spinarea pestelui. In cuptor se pune o tava cu putina apa, sub gratarul de la cuptor. Pe gratar se aseaza pestii, si se da foc. Daca este cuptor cu grill, se da drumul la focul de la grill. Daca nu, se poate face oricum in cuptor. Se preseaza usturoiul, se adauga putina apa si putina zeama de lamaie( dupa gust). Acest amestec se pune usor pe peste, in timp ce acesta se coace. Dupa ce a prins crusta deasupra, se intoarce pestele, si se toarna zeama de usturoi si pe cealalta parte. Se coace pana prinde crusta si pe aceasta parte.

Se poate servi cu cartofi natur, sau cartofi prajiti. Cine doreste, poate adauga in farfurie mujdei de usturoi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise