Se spala dovleceii si prazul, se curata si se portioneaza, dupa care se amesteca cu bulionul, tijele de telina maruntite si pasta de ardei. Se pun intr-o tava termorezistenta cu pereti mai inalti (lasa zeama), iar peste ele se asaza frumos pastravii in care se indeasa, cu zgarcenie :), cate o bucatica mica de unt slab, pe principiul ca putin unt n-a omorat pe nimeni, dar clar face minuni in privinta gustului final :), patrunjel tocat, felii de usturoi si cate doua felii de lamaie. Cateva felii de lamaie am pus si deasupra.
Se da la cuptor, la 180°C, pentru aproximativ 45 de minute. Legumele raman usor crocante, iar zeama lasata de ele este dementiala. Mai ales daca inmoi in ea o bucata de paine neagra.
Eu prefer sa dezosez pestele imediat dupa gatire. E mai simplu cat este inca cald si nu ma murdaresc decat o singura data.
Mai multe retete pe http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii