Pastitsio (macaroane cu carne tocata )

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pastitsio (macaroane cu carne tocata )

Ingrediente

  • 500 gr macaroane groase
  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 ceapa mare
  • 1 cutie de rosii taiate marunt(sau 2 rosii date pe razatoare)
  • sare,piper dupa gust
  • ulei de masline
  • crema bechamel:
  • 1 lt lapte
  • 1 lingurita de zahar
  • 4 linguri de unt de masa
  • 2 oua intregi sau 4 galbenusuri
  • 5 linguri pline ( nu cu varf )de faina
  • sare ,piper ,dupa gust

Mod de preparare

-se fierb macaroanele se strecoara se aseaza in tava unsa cu ulei si se agauga putin ulei peste macaroane sa nu se lipeasca

-se curata ceapa ,se taie marunt, se caleste in apa si se agauga ulei ,se prajeste putin se adauga carnea tocata si se apasa cu furculita sa se faca tare marunta tocatura

-se adauga rosiile ,se fierb pana sant gatite la punctul de mancat

-se adauga sare si piper dupa gust

-se aseaza si tocatura in tava cu macaroanele ,se amesteca si se intinde in toata tava la aceasi inatlime

-se depune pe deasupra creama bechamel(prepararea in delalii este descrisa mai jos)

-se pune putin cascaval ras pe deasupra

-se coace la un cuptor de 190 pana se rumeneste

CREMA:

-se fierbe laptele,se lasa o ceasca rece la o parte si se amesteca cu faina pana se diluaza

-se adauga in cratita cu laptele zaharul,sarea,piperul,untul,cand da in clocot se adauga faina diluata in laptele rece si se amesteca continu sa nu se prinda si sa nu faca cocolosi,cand se ingroasa se lasa 3 minute la fiert si se trage de pe foc

-cand se raceste putin se adauga ouale( la acest puct este gata de folosit )

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise