Pastitsio cu branza sunca si sos bechamel

Timp pregatire
110 minute
Pastitsio cu branza sunca si sos bechamel

Ingrediente

  • 250 g penne Hutton
  • 250 g macaroane Hutton
  • 100 g foi lasagna Hutton
  • 300 g branzeturi diferite- eu am pus de 3 feluri
  • 150 g jambon Padurea Neagra
  • 80 g kaiser de casa
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 100 g cascaval afumat
  • 2-3 linguri faina
  • 80 g unt
  • 400 ml lapte
  • marar verde

Mod de preparare

Sunca si kaizerul le taiem feliute si le rumenim intr-o tigaie incinsa fara alta grasime, decat cea pe care o lasa ele (la foc mic). Fierbem pastele conform instructiunilor de pe plic si le dam sub un jet de apa rece, apoi le strecuram. Topim untul 40 g.

Cu foile de lasagne tapetam o forma (unsa cu putin unt) pe care o vom da la cuptor. Intre foi punem cateva picaturi de unt topit. Branza rasa si faramitata o amestecam cu sunca rumenita, un ou si mararul tocat. Asezonam daca este cazul. Macaroanele scurse le adaugam in compozitia de branza si amestecam cu grija sa nu rupem pastele.

Rasturnam compozitia astfel obtinuta in vasul tapetat cu foile de lasagna si acoperim cu o alta foaie de lasagna.

Preparam sosul bechamel in stil grecesc.Topim untul intr-o tigaie nonaderenta , adaugam faina si amestecam sa nu se arda,adaugam laptele putin cate putin si invartim sa nu se faca cocoloase. Daca cumva acestea tot se fac, strecuram sosul pentru a ramanea fin. Adaugam cascavalul ras si amestecam , apoi asezonam.Adaugam si cele doua galbenusuri si omogenizam apoi rasturnam sosul peste pennele asezate deasupra foii de lasagna.

Foile de lasagna le adunam deasupra, mai punem putin unt topit deasupra si putin cascaval ras si dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade cam 45 de minute pina se rumenesc foile de deasupra.

Dupa ce s-a copt pastitsio, portionam si servim ca atare sau cu un sos de iaurt deasupra.

Pofta mare sa aveti! Sa le mancati sanatosi!

Reteta pregatita de Sidy @www.sidyskitchen.blogspot.ro/ cu paste oferite de Hutton.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise