Aluatul de filo este foarte subtire si trebuie folosit putin ulei sau unt ptr al unge.
Intr-o tigaie pe care o incalzim bine punem 2 linguri ulei de masline si adaugam ceapa sa se prajeasca pana devine sticloasa, adaugam carnea si prajim in continuare pana isi schimba culoarea, adaugam si vanata curatata si tocata amestecam cu carnea si luam de pe foc. Adaugam mirodeniile si sarea si piperul - lasam sa se raceasca bine si adaugam ouale batute putin si amestecam bine compozitia.
Intr-o tava dreptunghiulara punem 2 foi de filo jumatate in tava si jumatate lasate liber pe laterala, le ungem cu putin ulei de masline punem o a treia foaie inauntru si o ungem cu putin ulei, punem compozitia de carne dupa care acoperim cu o foaie de filo care sa acopere umplutura, o ungem cu putin ulei dupa care punem inca 2 foi de filo jumatate in tava jumatate pe laterala si le ungem cu putin ulei dupa care restul foilor de pe laterala le asezam in tava paturind pastelul frumos si ungem totul cu un ou batut cu 1 lingurita de apa. Coacem la 180 de grade 30 de minute sau pana s-a rumenit frumos, aluatul trebuie sa fie rumenit dar nu uscat. Se serveste pastelul caldut cu salata de vanata cu ardei sau alta salata picanta. Este foarte buna si a doua zi se poate incalzi usor. Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii