1)Se intind foile.
Cu ajutorul unui pahar sau formã, se decupeazã cerculete.
2)Creme de Pateleiro:
Se fierbe 250 ml. de lapte.
Separat, amestecã 50 gr. de zahãr cu 35 gr. de fãinã,1 ou intreg, 2 gãlbenuse, 1 vârf cutit de vanilie pudrã si altul de sare.Toarnã incet peste laptele fierbinte, dã la foc mic, amestecând incontinuu pânã fierbe si se ingroasã.
Aceastã cremã se foloseste mult in bucãtãria portughezã,la foietaje, tarte de fructe...
3)Amestecã crema cu urda.
Pune o lingurã de umpluturã peste fiecare cerc, iar deasupra scortisoarã.
Bate oul intreg, si unge in jur.
Impãturã, si unge cu restul de ou fiecare pastel.
Deasupra presarã semintele de pin sau migdale si dã la copt.
Se poate pune zahãr pudrã, physalis...florii...
Special pt. iubitori de brânzeturi!
Sotul adorã urda,asa cã incerc mai multe retete...
Poftã bunã!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii