Pasteis de urdã (traditional portughez)

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Pasteis de urdã (traditional portughez)

Ingrediente

  • 400 gr. aluat foietaj din comert
  • 1 ou
  • Crema:
  • 300 gr. Creme de Pasteleiro
  • 200 gr. urdã
  • scortisoarã pudrã
  • Decor:
  • fulgi de migdale sau seminte de pin
  • zahãr pudrã optional

Mod de preparare

1)Se intind foile.

Cu ajutorul unui pahar sau formã, se decupeazã cerculete.

2)Creme de Pateleiro:

Se fierbe 250 ml. de lapte.

Separat, amestecã 50 gr. de zahãr cu 35 gr. de fãinã,1 ou intreg, 2 gãlbenuse, 1 vârf cutit de vanilie pudrã si altul de sare.Toarnã incet peste laptele fierbinte, dã la foc mic, amestecând incontinuu pânã fierbe si se ingroasã.

Aceastã cremã se foloseste mult in bucãtãria portughezã,la foietaje, tarte de fructe...

3)Amestecã crema cu urda.

Pune o lingurã de umpluturã peste fiecare cerc, iar deasupra scortisoarã.

Bate oul intreg, si unge in jur.

Impãturã, si unge cu restul de ou fiecare pastel.

Deasupra presarã semintele de pin sau migdale si dã la copt.

Se poate pune zahãr pudrã, physalis...florii...

Special pt. iubitori de brânzeturi!

Sotul adorã urda,asa cã incerc mai multe retete...

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise