Eu sunt indragostita de aceasta reteta. E o explozie de arome.
In timp ce pastele fierb, se pregateste sosul.
Caju-ul hidratat se pune in blender cu aprox. 100 ml apa si se proceseaza pana obtinem o consistenta fina. Daca este nevoie mai adaugam apa, dar cate putin deoarece vrem un sos cremos. Apoi adaugam usturoiul pisat, sarea si 1-2 linguri ulei de dovleac. Mai procesam pana aceastea sunt bine amestecate.
Dupa ce pastele au fiert si am strecurat apa, punem peste ele o lingura ulei de dovleac si amestecam, pentru a nu se lipi.
Adaugam apoi sosul de caju, semintele de dovleac maruntite in rasnita si maslinele kalamata taiate bucati mici.
Daca maslinele sunt prea sarate, le lasati in apa timp de cateva ore.
Aceste cantitati ajung pentru 2 sau 3 persoane, in functie de cat de infometate sunt.
Este un deliciu. Sunt foarte aromate datorita uleiului si semintelor de dovleac, iar bucatile de masline, ca niste mici surprize, completeaza perfect.
Si ce nu poate lipsi....o salata de cruditati langa. Eu am servit-o cu o salata simpla de morcovi dati pe razatoare peste care am pus zeama de la jumatate de lamaie.
Daca iti place reteta, da-o mai departe si celor apropiati. Iar daca ai incercat-o si ai imbunatatit-o dupa placul tau, mi-ar placea tare mult sa stiu ce ingrediente magice ai mai adaugat.
Cu drag,
Valentina
Delicii Sanatoase
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii