Se pregatesc pastele, pentru a le putea lasa putin la uscat.
Se pregătesc pastele, pentru a le putea lăsa puțin la uscat.
Într-un castron, se mixează cele două ouă și cele două albușuri cu un praf de sare. Se adaugă treptat făină, câte o lingură de ulei și se frământă până se obține un aluat moale, dar elastic. În acest moment, nu mai adăugați făină. Eu am folosit mașina de făcut paste. În cazul în care vreți sa le faceți manual, vă recomand să întindeți aluatul pe un blat bine înfăinat, în strat foarte subțire, apoi să le tăiați cu o rolă de pizza dacă aveți, dacă nu, cu un cuțit foarte bine ascuțit.
Se lasă la uscat, timp în care se pregătesc celelalte ingrediente. Eu am pregătit pastele cu o oră înainte, apoi le-am pus la fiert, în apă clocotită cu sare și o lingură de ulei. Se lasă 2-3 minute, apoi se scurg și se clătesc cu apă rece. Trebuie fierte oarecum al dente, fiindcă se vor mai găti și în tigaie în momentul în care se adaugă peste celelalte ingrediente. În tigaie se pune la încins o lingură de ulei de măsline.
Hribii se scurg de uleiul din conservă sau dacă aveți uscați, trebuie hidratați puțin înainte de a-i toca.
Usturoiul se curăță, se presează cu un cuțit și se toacă mărunt. Se pun ambele ingrediente la rumenit în uleiul din tigaia încinsă.
Se adaugă feliile de bacon (dacă e foarte sărat nu mai adăugați sare), un praf de sare, se lasă până încep să sfârâie și să se încrețească, apoi se întorc pe cealaltă parte. Se adaugă ciupercile albe tăiate în jumătăți sau lăsate întregi. Se lasă câteva minute, apoi se stinge totul cu vinul alb. Se lasă până se evaporă alcoolul, apoi se adaugă smântână și câteva cuburi de brânză de capră. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn, cât să se omogenizeze puțin sosul, apoi se adaugă pastele, se asezonează cu sare și piper și se mai lasă 2-3 minute pe foc. Se scutură tigaia cu mișcări circulare ca să se amestece pastele cu sosul de ciuperci. Se dă deoparte și se rade parmezan, se presară un praf de piper și puțin pătrunjel verde.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii