Se taie vanata cubulete, se sareaza, se pipereaza, si se lasa la scurs in strecuratore pentru circa 30 de minute.
Intotdeauna cand faceti paste sa tineti cont de 4 lucruri:
1. Oala in care vor fierbe pastele sa fie de marime mare! Pastele au nevoie de multa apa de fierbere, altfel, se lipesc intre ele, se inmoaie si nu or sa mai iasa niciodata \"al dente\"!
2. Dupa ce am pus apa la fiert ne ocupam exclusiv de pregatirea sosului, si numai dupa ce sosul este gata sau aproape gata, putem sa adaugam si pastele la fiert!
3. Este bine sa tinem cont de timpul de fierbere scris pe ambalaj doar orientativ, pentru ca el este diferit de la un tip de paste la altul,
dar dn experienta mea indelungata, nu este niciodata timpul real: mai puneti vreo 2 minute in plus si este ok!
4. \"Al dente\" insemana ca pastele trebuie sa fie fierte, dar nu rasfierte, nu imbibate de apa, nu flescaite, dar nici crude; cand le incerci, miezul nu trebuie sa fie fainos!
Dupa ce s-au scurs bine, punem bucatelele de vinete intr-o tigaie de teflon si le prajim in ulei, intorcandu-le cu atentie de pe o parte pe alta. (Avand in vedere ca vinetele inghit mult ulei, se pot praji si cu ulei de floarea soarelui.) Dupa ce le-am prajit, le scoatem si le asezam pe un servet de bucatarie din hartie care mai absoarbe din grasime!
Intr-un vas adanc, dar nu prea mare, punem ulei de masline, cateii de usturoi taiati in doua, ii rumenim usor, dupa care turnam bulionul de rosii, asezonam cu sare, piper, acoperim si lasam sa scada la foc mic, amestecand din cand in cand.
Cand apa clocoteste putem adauga pastele cu 1-2 linguri de sare si se lasa sa fiarba la foc maricel pana se fac \" al dente\".
Strecuram bine pastele, le asezam in oala, adaugam sosul de rosii, busuiocul tocat, vinetele, amestecam totul, si se servesc imediat cu parmezan ras presarat din belsug!
Buon appetito!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii