Pastele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa fierbere, se scurg, se stropesc cu 2 linguri cu ulei de masline si se amesteca bine.
In timpul in care pastele fierb, se prepara sosul cu ton si smantana. Intr-o oala care nu prinde se adauga 2 linguri cu ulei de masline impreuna cu ceapa tocata marunt. Cand incepe sa luceasca se adauga usturoiul zdrobit, se lasa pentru maxim 30 de secunde si se adauga legumele congelate. Se acopera si se lasa la fiert pana cand legumele se dezgheata.
Se adauga vinul si apa, se amesteca si se lasa la fiert pentru 3-4 minute dupa care se adauga smantana. Se acopera si se lasa la fiert pentru aproximativ 10 minute la foc mic spre mediu. Sosul nu trebuie sa devina foarte cremos. Se adauga tonul cu tot cu ulei, sarea, piperul si oregano, dupa care se mai tin putin la sfarait pentru aproximativ 5 minute.
Se opreste focul, iar pastele fierte si unse cu ulei de masline se pun peste sosul de smantana cu ton, se amesteca bine si se lasa la odihnit pentru aproximativ 5 minute dupa care se pot servii cu parmezan ras.
Sunt o nebunie! Sa aveti pofta si sa fiti sanatosi!
Mai multe detalii puteti gasi si aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2015/02/paste-cu-ton-smantana-si-legume.html
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii