Ingrediente
100g paste (tăiței lați ondulați/pappardelle de la Hutton), 6 bucăți sparanghel curățat și rupt fiecare în câte 3 bucăți egale, 1/3 cană mazăre (congelată am avut eu), 1 lingură cu vârf cu unt (aproximativ 25g), 1 lingură ulei de măsline, 1 lămâie medie, coaja rasă și sucul de la jumătate, 1/2 linguriță sare, 1/4 linguriță piper cu lămâie, parmezan ras pentru ornat, o cratiță mare de 2l plină trei sferturi cu apă și cu o lingură cu sare, o cratiță mai mică (1l) cu apă și o linguriță cu sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
In timpul asta a inceput și apa din cratița mare sa bulbuceasca, așa ca am pus și pastele și le-am fiert fix 6 minute. In untul topit am tras puțin sparanghelul și mazarea, am adaugat sarea, piperul, coaja și zeama de lamaie, apoi pastele și cu inca vreo 2 linguri cu apa in care au fiert pastele. Am dat focul mai tare și le-am amestecat bine pe toate, le-am ținut pe foc aproximativ 3 minute, apoi le-am pus in farfurie, am ras puțin parmezan și le-am mancat repejor, repejor.
Ma repet, știu, dar nu ma pot stapani :)). Delicioase, sosul de unt cu lamaie merge de minune cu sparanghelul și mazarea fina, pastele astea sunt gustoase, gustoase și impreuna sunt un fel pe care l-aș manca oricand cu mare drag :).