Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Ingrediente

  • 100g paste (tăiței lați ondulați/pappardelle de la Hutton)
  • 6 bucăți sparanghel curățat și rupt fiecare în câte 3 bucăți egale
  • 1/3 cană mazăre (congelată am avut eu)
  • 1 lingură cu vârf cu unt (aproximativ 25g)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lămâie medie
  • coaja rasă și sucul de la jumătate
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper cu lămâie
  • parmezan ras pentru ornat
  • o cratiță mare de 2l plină trei sferturi cu apă și cu o lingură cu sare
  • o cratiță mai mică (1l) cu apă și o linguriță cu sare

Mod de preparare

Am pus cratițele cu apa pe foc mediu spre mare. Cand a inceput sa fiarba apa in cratița mica, pentru ca a inceput sa fiarba mai repede decat in cea mare, am pus mazarea și sparanghelul și le-am lasat cam 5 minute, apoi le-am strecurat și le-am pus intr-un vas cu apa foarte rece (nu aveam gheața, daca aveți folosiți-o, astfel sparanghelul și mazarea vor ramane de o culoare verde frumoasa). Am pus intr-o tigaie la topit untul cu uleiul de masline.

In timpul asta a inceput și apa din cratița mare sa bulbuceasca, așa ca am pus și pastele și le-am fiert fix 6 minute. In untul topit am tras puțin sparanghelul și mazarea, am adaugat sarea, piperul, coaja și zeama de lamaie, apoi pastele și cu inca vreo 2 linguri cu apa in care au fiert pastele. Am dat focul mai tare și le-am amestecat bine pe toate, le-am ținut pe foc aproximativ 3 minute, apoi le-am pus in farfurie, am ras puțin parmezan și le-am mancat repejor, repejor.

Ma repet, știu, dar nu ma pot stapani :)). Delicioase, sosul de unt cu lamaie merge de minune cu sparanghelul și mazarea fina, pastele astea sunt gustoase, gustoase și impreuna sunt un fel pe care l-aș manca oricand cu mare drag :).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise