Paste cu sos pesto

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu sos pesto

Ingrediente

  • 200 g paste proaspete
  • 50 g frunze de busuioc
  • 1 lingura muguri de pin
  • 6 - 8 linguri parmezan ras
  • 2 catei de usturoi (nu foarte mari)
  • ulei de masline extravirgin
  • sare

Mod de preparare

Incepem prin a prepara sosul de pesto.

Cand ne grabim sau daca facem o cantitate mai mare o data, il facem in robot. Pur si simplu adaugam toate ingredientele si apasam pe buton. In cateva secunde este gata. Gustam, dregem gustul daca este cazul, mancam. Atat de simplu :).

Dar daca este timp, preferam sa folosim mojarul. Sosul nu trebuie sa fie extrem de fin, ca sa se simta mai bine aromele. In mojar se piseaza mai intai mugurii de pin, dupa care adaugam frunzele de busuioc si usturoiul pisat si le frecam impreuna pana se maruntesc bine si aproape ca devin pasta. Se adauga parmezanul ras si ulei de masline cat sa dam consistenta dorita sosului. Dureaza putin mai mult, dar merita.

Revenind la paste, noi le preferam pe cele proaspete. Tagliatelle, penne, spaghetti etc. Nu conteaza. Ba chiar mai folosim si din cele uscate. Unul dintre target-urile propuse pentru anul ce vine este sa facem pastele in casa.

Asadar, pastele se fierb, conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare. Cand sunt fierte al dente, se strecoara, pastrand o cana din apa in care au fiert, si se amesteca cu pesto de busuioc, in proportia care va place. La nevoie, se mai adauga putin din lichidul pastrat.

Se servesc fierbinti, cu sau fara parmezan deasupra. Dar musai cu un pahar de vin bun. Am zis :).

Pofta buna!

http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

https://www.facebook.com/bucatarealaindoi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise