Paste cu linte neagra si carne

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cantitati ptr 6 persoane
  • 1radacina patrunjel
  • 1ceapa potrivita taiata cubulete mici
  • 1ardei iute curatat si taiat cubulete mici
  • 4catei de usturoi
  • 1foaie de dafin tocata
  • 500 gr de carne de coasta fara oase taiata bucatele mici
  • 1cana de vin rosu
  • 400 gr de rosii cojite si taiate-preferat din conserva
  • 1pahar de apa fierbinte
  • 1pahar de linte neagra verificata si spalata
  • 500 gr de paste mici
  • 5 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Intr-o tigaie adinca si mare se incalzeste uleiul si se adauga ceapa patrunjelul si ardeiul si prajim putin se adauga usturoiul pisat si frunza de dafin si se mai prajeste putin se adauga carnea si se prajeste in continuare pina carnea isi schimba culoarea se adauga vinul si se lasa sa fiarba pina coboara la jumatate,se adauga rosiile se da la gust cu putina sare si se face focul mic si se acopera.Se fierbe o ora pe foc mic dupa care se adauga 1pahar de apa fierbinte si paharul de linte neagra si se lasa mai departe pe foc mic acoperit inca 1/2 de ora pina lintea este moale.

Pastele se fierb aparte in apa cu sare se transfera intr-un castron si se toarna compozitia din tigaie peste ele si se amesteca putin ca sa se omogenizeze continutul.Se serveste calda cu salata verde.

Este o mincare deosebita si este usor de pregatit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise