Curatam dovlecelul si il taiem bucati mai maricele, ciupercile le spalam si le feliem.
Morcovul il curatam si il facem julienne, ceapa o curatam si o tocam, iar rosia o decojim si o taiem bucati mai mari.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul si le inabusim 2-3 minute.
Punem ciupercile, dovlecelul, rosia, 1/2 cana cu apa si le lasam sa scada la foc potrivit.
Rosiile decojite le trecem prin blender si cand legumele au scazut le punem peste, apoi adaugam pasta de rosii de casa, busuiocul uscat.
Dam gust cu sare si piper, mai adaugam putin apa si lasam tot acest sos sa fiarba 6-7 minute.
La final punem usturoiul curatat si taiat feliute, apoi tragem cratita de pe foc.
Cat timp sta sosul pe foc, noi punem intr-o cratita apa la fiert cu putina sare, iar cand da in clocot turnam pastele si le lasam sa fiarba 10-12 minute.
Cand sunt gata le rasturnam intr-o sita sa se scurga.
Ungem un vas termorezistent cu putin ulei, punem pastele, le nivelam, iar peste venim cu sosul de legume.
Deasupra punem branza tofu taiata cubulete mici si stropim cu ulei de masline.
Bagam vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 20-25 de minute.
Le scoatem cand sunt gata, presaram patrunjel verde tocat si servim.
Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii