Paste cu dovlecei si ciuperci

Ciupercile se spala si se curata, apoi se taie felii.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Paste cu dovlecei si ciuperci

Ingrediente

  • 300 g paste fainoase penne
  • 3 ciuperci mari champignon
  • 1/2 dovlecel marisor
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 5 lg ulei
  • 200 ml bulion
  • sare, piper
  • cateva boabe de coriandru
  • 1 rosie
  • masline negre
  • cas de capra
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

Ciupercile se spala si se curata, apoi se taie felii. Dovlecelul se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se taie in cubulete. Ardeiul se taie bastonase mici.

Intr-o tigaie, se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile. Se presara putina sare si se lasa sa se caleasca. Se adauga dovlecelul si ardeiul gras, se amesteca putin si se acopera cu un capac. Se mai amesteca din cand in cand si lasam pana ce dovlecelul este bine patruns (incercam cu furculita). Se toarna bulionul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se pun boabele de coriandru, se lasa sa dea cateva clocote, dupa care se stinge focul si se pune capacul.

Intre timp, se pun pastele la fiert in apa cu sare. Se dau sub un jet de apa rece, se scurg bine de apa si se pun in tigaie. Se amesteca bine, dupa care se asaza pe o farfurie.

Rosia si casul de capra se taie cubulete, maslinele feliute, apoi se asaza peste pastele din farfurie. Se orneaza cu frunze de busuioc, dupa care se serveste cu pofta.

Pofta buna sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise