Paste cu carne tocata de pui si sos de rosii. Reteta simpla si gustoasa de fusilli cu carne tocata si sos de rosii

Descopera o reteta simpla si gustoasa de fusilli cu carne tocata de pui si sos de rosii. Un preparat rapid si delicios, perfect pentru pranz sau cina, ce va incanta intreaga familie.

Paste cu carne tocata de pui si sos de rosii. Reteta simpla si gustoasa de fusilli cu carne tocata si sos de rosii

Ingrediente

  • 300 g fusili
  • 400 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 400 g rosii pasate (sau 1 conserva de rosii cuburi)
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • Sare si piper dupa gust
  • Parmigiano Reggiano ras (optional, pentru servire)
  • Frunze de busuioc/patrunjel proaspat (optional, pentru decor)

Mod de preparare

Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare pana devin al dente.
Scurge-le si lasa-le deoparte.

Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu.
Adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine aurie si moale (aproximativ 5 minute).
Adauga usturoiul tocat si gateste pentru inca 1 minut, avand grija sa nu se arda.

Adauga carnea tocata de pui in tigaie si gateste-o pana devine rumena, amestecand des pentru a se desface in bucatele mici.
Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Adauga pasta de tomate si gateste pentru 1-2 minute, amestecand constant.
Adauga rosiile pasate (sau rosiile cuburi), oregano si busuioc uscat. Amesteca bine.
Redu focul si lasa sosul sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute, amestecand ocazional, pana cand se ingroasa si aromele se amesteca.

Dupa ce sosul este gata, adauga pastele fierte in tigaie si amesteca bine pentru a le acoperi uniform cu sos.
Lasa-le sa se incalzeasca impreuna pentru 1-2 minute.

Serveste pastele cu sos de carne tocata de pui fierbinti, presarati cu Parmigiano Reggiano ras si, daca doresti, decorati cu frunze de busuioc sau patrunjel proaspat.

Incearca si reteta de paste cu ton si smantana, spaghete carbonara sau paste cu sos de rosii. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise