Pastele se pun la fiert in apa cu un virf de lingurita de sare, respectind intocmai intructiunile de fierbere. Pentru ca sa nu risc sa se lipeasca eu am adaugat un pic de ulei in apa.
Intre timp preparam umplutura de carne. Taiem ceapa foarte marunt si o punem la calit in ulei (1-2 linguri ulei) si imediat adaugam si carnea tocata. Lasam cam 10 minute la foc mic sa se innabuse si lasam sa se racoreasca. Adaugam oul, sarea, piperul si condimentele amestecam bine si umplem pastele caldute. Intr-o tava unsa cu ulei asezam cu grija lumaconi umplute si adaugam citeva linguri de apa. Acoperim vasul cu un capac sau folie de aluminiu si introducem la cuptor pentru cca 7-10 minute la foc mediu. Cind sint gata le scoatem si presaram cu atentie pe fiecare din ele cascavalul ras si dam la cuptor pentru inca cca 1 minut.
Se pot servi cu sos de rosii, cu salate de legume, cu castraveti murati etc etc
Lumaconi = melci giganti. Acestea sint o versiune a pastelor Italiene numite Lumache, care amintesc cochilia unui melc. Lumaconi sint deobicei umplute si coapte. Substitutes: conchiglioni, manicotti, cannelloni.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii