Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci.
Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul clocot. Se scurg de sucul lasat, apoi se paseaza (sau preseaza) cu lingura intr-o strecuratoare cu ochiuri mari pana ce raman in strecuratoare pielite si samburii.
Peste pulpa de fructe obtinuta se adauga o cescuta din sucul scurs si 2 pahare de vin alb, apoi se fierbe la foc domol cca. 30 de minute, dupa care se adauga si zaharul. Se amesteca usor, pe foc mic pana se ingroasa ca o smantana mai groasa. Se ia de pe foc si se toarna fierbinte in borcane de sticla cu capac etans. Se foloseste in special la prajituri, dar este delicioasa si servita simpla cu biscuiti sau paine sau se poate adauga in iaurturi.
Sfat:
Sucul ramas dupa strecurare i se adauga zahar sau miere de albine si se fierbe pana obtinem un sirop consistent care, la fel, se pastreaza in sticle cu capac etans!
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii