Pasta de leurda

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pasta de leurda

Ingrediente

  • Pentru ca este sezonul acestei trufandale de primavera, numita [leurda] si pentru ca destul de aproape de noi, exista o padure cu un loc minunat in care creste nestingherita, aceasta planta atat de benefica pt sanatate, sotul meu mi-a cules o plasa zdravana cu frunzulite una si una. Deci avand materie prima din belsug si cunoscand-ui calitatile, am inceput sa ma documentez cam cum pot s-o pregatesc. Am tot citit pe net si am vazut tot felul de preparate cu leurda, mi-a placut “Pesto misto” a lui RaduP, dar eu am facut o combinatie proprie care la final s-a dovedit a fi mai mult decat delicioasa…
  • 200g leurda
  • 200ml ulei de masline
  • 100g cascaval ras
  • 100g seminte de floarea soarelui
  • 1 ardei iute verde
  • 3 fire menta proaspata
  • 2 fire leustean proaspat
  • Cateva frunzulite de salvie proaspata
  • Frunze prospete de patrunjel
  • ½ lingurita cimbru uscat (asta pt ca nu am avut proaspat)
  • ½ lingurita oregano uscat
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam foarte bine toate frunzele, le rupem in doua si le punem in robot. Adaugam ardeiul iute curatat de seminte si maruntim totul.

Ca sa optin o pasta, am transferat verdeturile in blender, am adaugat cascavalul, restul mirodeniilor si semintele si am pornit blenderul. Am adaugat uleiul incet in fir pana s-a format pasta si am asezonat.

Am pus pasta pe o folie, am rulat-o si o pastrez la frigider.

Este delicioasa si se poate servi simpla pe crutoane de paine sau in diferite combinatii…

Urmeaza… cateva retete la care am folosit aceasta minunata si deosebita pasta de leurda si pe care vi-o recomand cu mare drag.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise