Pasta de leurda

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pasta de leurda

Ingrediente

  • 1200g leurda
  • 400g alune sarate
  • 400ml ulei extravirgin de masline
  • ½ lamaie Bio, doar sucul

Mod de preparare

Alegem frunzele, indepartam uscaturi, ganganii si altele...asta in cazul in care leurda este culeasa din padure . Spalam frunzele sub jet de apa rece si le punem pe prosoape la scurs.

Avand o cantitate mare, am tocat frunzele si alunele in masina de carne, asa am terminat mult mai repede. Am pus amestecul intr-un bol mare, am adaugat zeama de lamaie apoi uleiul si am omogenizat foarte bine.

Pasta se pastreaza congelata, de preferat in portii mici si/sau in borcane, cu un strat subtire de ulei deasupra, inchise ermetic . Eu am optat pentru ambele variante. Cu mentiunea ca o data ce borcanul se deschide, se va pastra in frigider pana la terminare.

Borcanele le tin la racoare, pe raft in camara si daca sunt bine inchise, sa nu primeasca aer, am pasta de leurda si de revelion .

Daca vreti sa preparati si voi aceasta pasta si vreti si mai multa siguranta de pastrare, sterilizati borcanele capacite, in cuptor la 110* timp de 35-40’, la fel ca orice alta conserva.

Eu am pus si la congelat, leurda simpla, fara nici un adaus, doar trecuta prin masina de tocat. Am pus cate 200g intr-o punguta, am scos aerul si am legat strans. Cand vreau sa o folosesc, o decongelez, o strecor sau nu ? si o folosesc in aluaturi sau tarte.

Spor la preparat si pofta la mancat !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise