Ingrediente
3.5 kg gogosari, 1.5 ardei kapia, 2 linguri rase cu sare mare, 2 lingurite piper macinat, aspirina
Dificultate: Medie | Timp: 1h 40 min
2 voturi
Mod de preparare
Gogosarii si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.
Ii taiem in doua si ii curatam de toate semintele.
Ii taiem bucati potrivite apoi ii punem la robot si ii facem pasta, rand pe rand.
Amestecam pasta cu sarea, piper si le invartim bine.
Aceasta pasta o asezam in borcanele curate, dar nu le puneti pline ochi.
Pisam cate o aspirina pe rand si dintr-o aspirina pisata punem in 3 borane deasupra.
Infiletam bine cu capacele lor, le invelim cu hartie si le asezam intr-o cratita.
Punem apa cat sa le acoperim pe 3/4 iar deasupra punem un prosop de bucatarie.
Le punem pe foc la sterilizat.
Din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam 25-30 de minute.
Cand sunt gata le scoatem fierbinti din tigaie si le invelim intr-o patura si le lasam pana a doua zi cande sunt reci si le punem la loc racoros.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 5 sticlute de Prigat si 8-9 borcanele de 375 ml.
Puteti renunta la aspirina daca trageti putin pasta in tigaie, insa eu cum am pus-o cruda mi-a fost frica ca nu o sa tina.
Liliana Onuta , 22 septembrie 2013
eu recomand fierberea pastei dupa ce a fost pasata si de pus sare de muraturi fara a mai pune aspirina iar mai apoi sterlizat.Tine si doi ani.
Cantacuzino Alecu , 22 septembrie 2013
e mai gustos daca se coc inainte si se curata de pielita, apoi in loc de aspirina se poate folosi salicil (e cam acelasi lucru)