Peste fructele spalate si scurse de apa, adaugam 50 ml apa apoi le punem la fiert la foc mic, amestecand mereu. Fructele fierb relativ repede, cam in 10-15 minute, iar coaja si pulpa se desprinde de sambure. Dupa ce se racoresc putin, trecem fructele printro sita pt a le separa de samburi. Pasta obtinuta se blenduieste si se pune la fiert intrun vas incapator, se fierbe cam 30 minute, adaugam zaharul si vanilia, mai fierbem inca 20 minute(nu uitati sa amestecati mereu in oala), apoi turnam pasta obtinuta in borcane cu capac, bine spalate si sterilizate in cuptor. Borcanele cu pasta se pun la dunst uscat pana ziua urmatoare cand se depoziteaza in camara pt iarna. Pasta se poate aromatiza cu vanilie, asa cum am procedat eu, sau cu scortisoara macinata. Este foarte gustoasa pe paine unsa cu unt pt dejun, sau la clatite. Mentionez ca nu am adaugat conservant.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii